Docente

Karin Camper Into Yoga Baarn

Lesgeven was nooit mijn doel. Zo’n veertien jaar geleden begon ik met yoga. Gewoon, om rust in mijn hoofd te krijgen.  Maar toch ook omdat ik gezond en soepel oud wilde worden. Direct na mijn eerste les wist ik dat yoga ‘het voor mij was’ en wilde ik méér. Om te beginnen meer dan alleen een wekelijkse les. Ik wilde intensiever met yoga bezig zijn, me er echt in verdiepen. Dat heb ik gedaan.

Ik heb de 4-jarige docenten opleiding gevolgd bij Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven. Een opleiding hatha yoga met verschillende specialisaties en diverse losse modules. Gedurende de opleiding werd mij duidelijk dat ik mijn kennis graag wilde doorgeven. Mijn specialisatie was ‘doelgroepen’: lesgeven aan kinderen, jongeren, ouderen, en mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, zodat een aangepaste les geven een mogelijkheid werd. Na het behalen van mijn diploma, heb ik mij aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland, waardoor de kwaliteit van mijn lessen gewaarborgd is. Om lid te blijven moet jaarlijks bijscholing gevolgd worden. Zo heb ik onlangs bij Saswitha de Yoga Intervisiegroep voor yogadocenten gevolgd en afgelopen seizoen heb ik een cursus Ayurvedische Beginselen met goed resultaat afgerond. Ook volg ik regelmatig lessen en workshops.

Doordat  mijn specialisatie ‘doelgroepen’ was, ben ik in de mogelijkheid geweest om 4 jaar les te geven bij Spoor6, een Kliniek voor Verslavingszorg in Bussum. Dit heb ik met heel veel plezier gedaan. Het is goed om te zien dat mensen zich weer bewust worden van hun lichaam op een positieve manier. En dat ze eindelijk weer eens kunnen ontspannen. Wegens drukke werkzaamheden ben ik helaas gestopt met het geven van deze lessen.

Wel geef ik nog steeds (al weer 8 jaar) hatha yogalessen bij Ananda Yoga in Hilversum op de woensdag- en vrijdagochtend. Ananda is een fijn centrum waar veel verschillende lessen worden gegeven door diverse docenten. Het mooiste van dit centrum is, dat je er zo veel van elkaar kunt leren.

Ik geniet van het lesgeven. Het is altijd anders dan je verwacht, altijd verrassend en leerzaam.

Karin Camper

Yoga heeft mij heel veel gebracht. Rust, kracht, leven in aandacht en balans. En blijven leren. Yoga is voor mij een levenslange ontdekkingsreis.