Adem en aandacht

Adem is leven

Adem is het belangrijkste dat we hebben in ons leven. Onze allereerste behoefte. Je kunt tijden overleven zonder liefde, een paar weken zonder eten, een paar dagen zonder drinken, maar zonder adem …… onmogelijk!

Aandacht voor je adem

Veel klachten, zoals bijvoorbeeld stress of spanning zijn te wijten aan een oppervlakkige, verstoorde ademhaling. Je bewust worden van je adem is de eerste stap om weer op een natuurlijke manier volledig te gaan ademen, met alle positieve effecten die daar bij horen.

Drie = één

Adem vormt de verbinding tussen lichaam en geest. Is je adem rustig, dan is je geest rustig en andersom. Dit gegeven kan je enorm helpen om te ontspannen en bij specifieke klachten als hyperventilatie of stress.

Hatha yoga brengt balans

Hatha yoga betekent letterlijk zon-maan yoga. Zon staat voor vuur en kracht, maan staat voor koelte en kalmte. Het beoefenen van hatha yoga zorgt ervoor dat je de zon- en de maankant die ieder mens in zich heeft in balans brengt. Ook het woord ‘yoga’ staat voor het in balans brengen van twee delen. Het betekent juk en een juk wordt of werd gebruikt om een koppel dieren te verbinden en in balans brengen.
De diepere betekenis die hieruit voortkomt is dat hatha yoga je helpt je om lichaam, je adem je en geest weer te verbinden. Zo ontdek je balans. Balans brengt rust.

Even stilstaan, tijd voor jezelf.

Vaak zijn we alleen maar bezig met dingen die buiten ons plaatsvinden, yoga leert je naar binnen te kijken, balans en rust te vinden.
Als je eenmaal die rust en stilte hebt ervaren kun je er altijd voor kiezen daar naar toe te gaan. Je hebt het altijd en overal bij je.